Levensenergie in Balans

Onderzoek - Educatie - Advies

Over mijzelf

Over mijzelf

Vanuit mijn interesse voor de rol van voeding en gedrag bij gezondheid en ziekte heb ik Voeding van de Mens, Levensmiddelentechnologie en Gezondheidspsychologie gestudeerd. Daarnaast heb ik meerdere aanvullende opleidingen op het gebied van voeding, psychologie en welzijn gevolgd, zoals de Integrale opleiding orthomoleculaire geneeskunde, Orthomoleculair therapeut volgens psycho-neuro-immunologie, Psycho-energetische therapie, Touch for health, Orthomoleculair sportconsulent en de Opleiding darmtherapeut.

Als wetenschapper op het gebied van voeding en psychologie, vind ik het een uitdaging om uit te zoeken welke voedingsstoffen en/of leefregels bijdragen aan de oplossing van een bepaald gezondheidsprobleem waardoor de lichamelijke effecten verbeteren. In de praktijk als therapeut weet ik echter dat de manier waarop een cliënt met het betreffende probleem omgaat minstens zoveel invloed kan hebben op zijn/haar gezondheid. Het geeft mij veel voldoening om zowel wetenschappelijk onderzoek te doen als cliënten te begeleiden, omdat ik op deze manier praktische en theoretische kennis kan combineren.

Bovendien ben ik zelf ervaringsdeskundige wat betreft darmklachten. Uiteindelijk heb ik zelf een aanpak gevonden die heeft geresulteerd in het herstel van mijn darmen. Aangezien 80% van iemands gezondheid bepaald wordt door de darmgezondheid, mede omdat hierin het grootste deel van het afweersysteem zich bevindt, is het belang van een goede darmgezondheid begrijpelijk. Een ontregelde darm heeft ook effect op het geestelijk welbevinden en omgekeerd heeft stress weer effect op de darmgezondheid. Naarmate mijn darmen in gezondheid verbeterden, nam ook mijn mentale veerkracht toe. Door deze ervaring begrijp ik cliënten met darmproblemen heel goed.